Translate-Μετάφραση

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Προβολή της ταινίας "Ο Βυζαντινός Καβάφης" στα Γιάννενα


Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου και ώρα 8:30 μ.μ., το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, παρουσιάζουν την ταινία «Ο Βυζαντινός Καβάφης», στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής», σε σκηνοθεσία του Πάνου Κυπαρίσση και  (του δικού μας από τους Κουκλιούς) Φάνη Δούσκου. Το σενάριο έχει γράψει ο Πάνος Κυπαρίσσης.
Η ταινία «Ο βυζαντινός Καβάφης» είναι παραγωγή του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του έτους Καβάφη (2013). Φωτίζει μία λιγότερο γνωστή αλλά εξαιρετικά σημαντική ενότητα του έργου του Αλεξανδρινού ποιητή, που αναφέρεται «στον ένδοξόν μας βυζαντινισμό», όπως γράφει ο ίδιος.

Έντεκα άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης διαβάζουν έντεκα ποιήματα από τα «βυζαντινά» του Καβάφη. Οι λήψεις έχουν γίνει κατά κύριο λόγο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο αλλά και σε σημαντικά βυζαντινά μνημεία στην Αθήνα (Γοργοεπήκοος, Καπνικαρέα, Μονή Καισαριανής, Άγιοι Απόστολοι Σολάκη κλπ). Έχουν γίνει επίσης γυρίσματα στη Μονή Οσίου Λουκά, στα Αρχαιολογικά Μουσεία Δελφών και Άμφισσας κ.α..

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου