Translate-Μετάφραση

Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ για την Επίσκεψη του Προέδρου της Ο. Δ. της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ στους Λιγκιάδες

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
    ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΚΙΑΔΕΣ                                          ΨΗΦΙΣΜΑ
για την  Επίσκεψη  του Προέδρου της Ο. Δ. της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ         
                                 κ. ΓΙΟΑΧΙΜ  ΓΚΑΟΥΚ


3 Οκτωβρίου 1943
Το Γενικό πρόσταγμα είχε ο Συνταγματάρχης Βάλτερ Στέτνερ.
Καταιγισμός Πυρών πυροβολικού και όλμων.
Απολογισμός:
82 Νεκροί
34 ΠΑΙΔΙΑ ηλικίας 6 μηνών έως 11 ετών.
37 ΓΥΝΑΙΚΕΣ 30 ετών έως 64 ετών.
11 ΑΤΟΜΑ 70 ετών και άνω.
43 Σπίτια
57 Υποτακτικά
ΛΑΦΥΡΑ 20 ΜΟΥΛΑΡΙΑ.
70 χρόνια μετά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν παραπέμφθηκε σε δίκη,  οι ΛΙΓΚΙΑΔΕΣ ΑΠΟΤΕΦΡΩΘΗΚΑΝ
Στο χωριό Λιγκιάδες των Ιωαννίνων, τόπο μαρτυρίου της ναζιστικής θηριωδίας, θα βρεθεί την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014, ο Γερμανός Πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ.
«Θα καταδείξω ότι με πονούν αυτά που έκαναν στο παρελθόν οι Γερμανοί», δήλωσε προς την Deutsche Welle ενόψει αυτής της επίσκεψης, τονίζοντας όμως πως: «Θα δείξω τη συμπάθειά μου και θα αποτίσω φόρο τιμής στα θύματα. Αλλά εκείνο που δεν μπορώ να κάνω είναι να διαφοροποιηθώ από την κυβέρνησή μου και να δεχθώ αποζημιώσεις, που είναι νομικά ανέφικτες».
Είναι ο ίδιος που πριν έναν μήνα, στις 31/1/2014, σε ομιλία του, στην έναρξη της 50ης Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, ζήτησε από τη Γερμανία να αποτινάξει την αίσθηση της ενοχής που απορρέει από το Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο και να παίξει πιο σημαντικό ρόλο στη διεθνή σκηνή με πολιτικές και στρατιωτικές επεμβάσεις. Ο Γκάουκ διεκδικεί για την Γερμανία τον ίδιο ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις που στο παρελθόν την οδήγησαν να ξεκινήσει δυο παγκόσμιους πολέμους.
Η ναζιστική θηριωδία με τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στην μνήμη του ελληνικού λαού και θα περιμέναμε από τη χώρα που ευθύνεται γι’ αυτή τη θηριωδία, δείχνοντας έμπρακτη μεταμέλεια, να μην επιδεικνύει την προσχηματική συμπάθειά της δια των εκπροσώπων της, αλλά να στέκεται με σεβασμό μπροστά στον ελληνικό λαό και την Εθνική του Κυριαρχία και όχι να επαναλαμβάνει την ίδια προσπάθεια καθυπόταξης της πατρίδας μας, με οικονομικά μέσα αυτή τη φορά, αδιαφορώντας για τα χιλιάδες νέα θύματα που προκαλεί αυτή η νέα δική της προσπάθεια, έστω κι αν, όπως και τότε, βρίσκει πρόθυμους εγχώριους συνεργάτες.
Σε ότι αφορά στο κατοχικό δάνειο και στις πολεμικές επανορθώσεις, δηλώνουμε ρητώς, ότι δεν μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά με το δημόσιο ελληνικό χρέος, το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν το αναγνωρίζουμε. Όταν έρθει εκείνη η εποχή (που δεν είναι μακριά), που θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας μια παλλαϊκή, πατριωτική κυβέρνηση, η Γερμανία θα κληθεί να αποπληρώσει τα οφειλόμενα της προς τον ελληνικό λαό, και για τότε, αλλά και για τώρα, ανεξάρτητα αν ο οποιοσδήποτε θεωρεί τη διεκδίκησή τους ως νομικά ανέφικτη.
Ζητάμε λοιπόν από τους τοπικούς εκπροσώπους μας να σεβαστούν το αίμα που χύθηκε στα μαρτυρικά χωριά να μην συναντήσουν και να μην παραβρεθούν μαζί με τον πρόεδρο της Γερμανίας, σε καμία εκδήλωση-φιέστα που ντροπιάζει ολόκληρη την Ήπειρο και έτσι να σεβαστούν τον αγώνα που έκανε ο Ελληνικός Λαός να ξεφορτωθεί τον βάρβαρο κατακτητή του.
06-03-2014


ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΚΙΑΔΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου