Translate-Μετάφραση

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΑΓΝΟΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΕΘΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΔΗ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ.



ΑΓΝΟΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΕΘΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΔΗ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ.

 ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.





Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως , Ν. Δένδιας,  πανικόβλητος από την πρόσφατη  απόδραση των επικινδύνων Αλβανών βαρυποινιτών, πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα στο ύψος του Γράμμου και της Καστοριάς, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και επιθεώρησε την περιοχή της εκεί  ελληνοαλβανικής μεθορίου. Σκέφθηκε  «πολύ θέλει να έρθουν προς τα δώ και να έχουμε άλλα ξεφτιλίκια» και έτσι έσπευσε  να πιέσει, με διάφορους τρόπους, για καλύτερη φύλαξη κλπ.
 Τα σύνορα της Ηπείρου με την Αλβανία και δη το Πωγώνι τα αγνόησε.
 Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα  ο Υπουργός δεν ανέφερε τίποτε για το Πωγώνι.
 Για το πρόβλημα της αστυνόμευσης και του ελέγχου της μεγάλης συνοριογραμμής με την Αλβανία παραδέχθηκε ότι «η μεθόριος με την Αλβανία είναι μία μεθόριος η οποία δεν αστυνομεύεται. Εισάγει εγκληματικότητα και δημιουργεί πάμπολλα προβλήματα σε συνδυασμό μάλιστα με τη μη ύπαρξη φυλακίων των ενόπλων δυνάμεων τα προβλήματα αυτά γίνονται οξύτερα για τις παραμεθόριες περιοχές».
 Όλα όσα είπε κατά την επίσκεψή του στη περιοχή της ελληνοαλβανικής μεθορίου στην Καστοριά αποτελούν γενικότητες και αοριστολογίες και φυσικά πουθενά δεν ανάφερε για τα ήδη δρομολογημένα σχεδία του για την λειτουργία Κέντρου Κράτησης (Λαθρο)μεταναστών στην Κακαβιά την οποία με κάποιο παράδοξο τρόπο συνδέει με την θωράκιση των συνόρων όταν η αλήθεια είναι ότι τον εξυπηρετεί μόνο στην εξεύρεση φθηνών εργατικών χεριών για την λειτουργία της παράπλευρης στο Κέντρο Κράτησης, Ε.Ο.Ζ.
 Σκεφτείτε κατ' αναλογία της πρόσφατης  απόδρασης των επικινδύνων Αλβανών βαρυποινιτών, στο μέλλον, να είχαμε αντίστοιχες αποδράσεις από το Κέντρο Κράτησης (Λαθρο)μεταναστών Κακαβιάς τι θα γινότανε; Βέβαια ο κ. Υπουργός το έχει φροντίσει αυτό με την εκπαίδευση του αντιδημάρχου κ. Β. Μάτσα ο οποίος θα διαχειριστεί τέτοιου είδους κρίσεις σε τοπικό επίπεδο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου